Uncategorized

“Semua demi anak”, akhirnya ini respon Dayah tentang isu saman adik iparnya, Ali Puteh

Ramai yang mengenali Hidayah hari ini susulan pemergian Arwh Abam pada awal tahun ini. Hari ini juga digmparkan dengan isu saman balik yang dikeluarkan oleh Ali puteh kepada kakak iparnya Dayah dan jutawan k0smetik Dato Seri Aliff Syukri susulan dari video live Dato yang datang kerumah dayah pada ketika waktu dlu. Menurut Ali video itu mengaibkan keluarganya.

Menurut laporan dari astro gempak, dia mengambil keputusan utk menyaman Dayah sebagai tindak balas samannya terlebih dahulu.

Ini selepas mendapat nasihat dari peguam, beliau menyarankan agar kami mengambil tindakan kepada Dayah.

Banyak yg kami tanggung selepas penularan video tersebut dimana kesan dari segi emosi kami sekeluarga dan tomahan dari masyarakat.

Menjawab dakwaan dari plaintif, Hidayah selaku defendan kedua mengaku membawa duit tabung berisi wang kertas didakwa hasil tabungan bersama Allayarham suami dan empat utas jam tangan keluar dari rumahnya.

Hidayah turut mengakui mengeluarkan wang berjumlah RM10,000 dari akaun bank milik Allahyarham dan mendakwa telah memasukkan kesemuanya ke dalam akaun anak Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey kerana bimbang direbut plaintif.

Malah Hidayah juga tidak bertanggung jawab terhadap semua kenyataan yg dibuat defendan kedua (Aliff Syukri) atau wakil atau ejennya dalam rakaman video yang tular sebelum ini.

Sementara itu, untuk menjawap isu saman yang dibangkitkan, dia percaya kebenaran akan terbongkar suatu hari ini.

Tambah Dayah lagi, apa sahaja yang dia lakukan adalah demi anaknya Syed Uthman Hamzah Al Juffrey.

Saya hanyalah ibu tunggal yang menjalankan perniagaan kecil kecilan menjual cempedak goreng untuk menyara anak saya.

Semoga ada kebenaran disebalik kemelut yang berlaku diantara hidayah dan adik iparnya.

Kesianilah Dayah sesungguhnya beliau perluukan kewangan untuk menyara anak – anaknya selepas pemergian Arwh suaminya. Ramai ibu yang memahami situasi yang Dayah hadapai sekarang.

Hidayah dan Abam berkahwin pada 8 Disember 2017. Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan cahaya mata lelaki, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia setahun dua bulan.

Kredit : Astro gempak